Blogi

Emma ja Prinssi

Tulin tallille aikaisin aamulla. Laitoin hevosille aamuruuat ja vein ne ulos. Ajattelin käydä Prinssin kanssa uimassa. Talutin Prinssiä järvelle. Prinssi oli ihan sekaisin. Se yritti pukittaa ja laukata. Vesi oli lämmintä Prinssi piti siitä. Pidin Prinssiä riimusta kiinni ja uimme yhdessä se oli kivaa. Nousimme vedestä ja kuivasin Prinssin pyyhkeelläni.

Kävellessämme takaisin tallille Prinssi ei kiukkuillut, koska se oli väsynyt. Tallissa laitoin sille loimen päälle ettei se vilustuisi.

En aikoisi tänään ratsastaa joten juoksutin Staria. Starila oli virtaa kun käskin sen laukata. Se veti hirveän pukkilaukan. Otimme loppukäynnit. Vein Starin talliin ja Harjasinsen. Vein Starin laitumelle.

Lisää

Emma ja Star

Lähdin tallille aikaisin aamulla. Laitoin hevosille aamuruuat ja putsasin Starin varusteet. Hain Starin karsinasta ja kiinnitin sen käytävälle. Vein muut hevoset ulos. Kun tulin takaisin hain Starin varusteet. Laitoin Starille sen uuden satulan. Olin ostanut myös otsapannan. Otsapanta oli musta, jossa oli turkooseja paljetteja. Letitin Starin harjan ja hännän ja talutin sen ulos. Ulkona nousin sen selkään ja kiristin satulavyön. Star ei pitänyt satulavyön kiristämisestä joten se alkoi pullistella ja nakella päätään. Kävin Starilla pitkän maasto-este radan. Se meni kohtuullisen hyvin jos paria pukkia ja kieltämistä ei lasketa.

Vein Starin pesulle. Pesin sen jalat haalealla vedellä. Vein Starin karsinaan ja harjasin sen siellä hyvin. Kumarruin nostamaan harjan lattialta. Tietenkin kun olin kumartamassa niin Star tönäisee minua niin, että kaadun maahan. Naurahdan ja nousen ylös sanoen:- Star tuo taisi olla tahallista? Star vaan käänsi päätään. Hoidin Starin loppuun ja käväisin katsomaan poneja. Ponit olivat vielä syömässä heinää. Ne näyttivät isolta kasalta. Kävelin toimistolle ja pakkasin tavarani ja lähdin kotiin.

Emma ja Star

Lisää

Ansku ja Allu-Öinen maastoretki

Kävelin tuttuun tapaan tallikäytävällä illalla ja lakaisin käytävää. Emma oli jo lähtenyt kotiin, sillä hänen pitäisi nousta aamulla aikaisin. Kati aloittaa työt vasta huomen illalla, joten meillä on siihen saakka aamu-ja iltatalli vastuu. Lakaisin käytävän ja tiputin pari heinäpaalia alas parvelta. Kannoin ne yksitellen rehuvarastoon ja hain kottikärryt valmiiksi. Vaikka kello läheni jo kymmentä oli silti vielä ihan valoisaa. Laitoin hevosten ruuat turpoamaan ja otin pari riimun narua käteeni. Vein kaikki hevoset sisälle ja menin putsaamaan tarhoja. Millan raskaus eteni ja olin alkanut miettimään jo varsalle nimiä. Niitä oli jo lista tallissa, mutta totta kai niitä saisi ehdotella. Kun viimeinenkin tarha oli siivottu, vein kärryt takaisin lantalaan ja menin toimistoon. Koko talli oli hiljainen, lukuunottamatta heinien kahinaa, joka kuului kun hevoset odottivat iltaruokaansa. Ruokien piti turvota vähintään tunti, joten katsoin sähköpostin läpi odotellessani. Siellä ei ollut muuta kuin roskapostia ja muutama kisailmoittautuminen.  Kun tunti oli kulunut jaoin hevosille ruuat ja heinät. Hevoset söivät aika nopeasti ja alkoivat nukkumaan. Ainut poikkeus oli Allu, joka oli rauhaton. Se oli ollut koko päivän joutilaana, joten se hermoili. Menin sen luokse ja silittelin sen silkin pehmeää kaulaa. Hetken mieli johteesta hain sen varusteet ja harjapakin ja aloin harjaamaan sitä ensin kumisualla isoin pyörivin liikkein. Allu rakastaa harjaamista ja niin oli tälläkin kertaa. Kumisuan jälkeen otin pölyharjan ja harjasin sen huolella etenkin pään ja jalat sekä kohdan johon satula tulee. Päätin sittenkin mennä ilman satulaa joten puin vain kypärän päähän ja otin sen suitset käteeni. Allulla oli uusi otsapanta joka kimalteli, kun ilta-auringon säteet osuivat siihen. Kävelin sillä rauhallisen maastolenkin tallin ympäri ja palasin talliin. Otin suitset pois ja harjasin sen huollelisesti. Vein sen varusteet takaisin ja annoin sille porkkanan. Istuin hetken sen karsinassa sen seurana. Kun kello näytti puolta yötä ajattelin, että nyt olisi aika lähteä kotiin, että jaksaisin huomenna tulla tallille klo.11

Ansku ja Allu

Lisää