Ansku ja Allu

Saavuin tallille jo aikaisin aamulla ja huomasin, että tallityöntekijät eivät olleet perillä vuoroista. Laitoin vuorot listalle ja aloin sitten itse tekemään aamutallia. Laitoin radion päälle ja jammailin karsinoita siivoillessani. Siivosin ne ja vein uudet purut, jonka jälkeen hain vettä ja tiskiharjan. Siivosin ruokakupit ja vesi ämpärit sekä kannoin uutta vettä tilalle. Onneksi Emma oli jättänyt hevoset yöksi ulos kun oli niin hyvä ilma. Kun tallikäytäväkin oli lakaistu menin ulos hakemaan Allua. En aikonut tehdä sillä mitään rankaa, sillä kisakausi oli alkanut ja voimia piti säästellä huomisiin kisoihin. Saavuin laitumelle ja hain Allun. Se hamusi taskujani, sillä se yritti etsiä sieltä herkkuja. Talutin sen talliin ja kiinnitin käytävälle. Otin sen harjapakin ja aloin harjaamaan sitä ensin kumisualla ja sitten pölyharjalla. Otin vielä kaviot ja lähdin hakemaan suitsia. Allu kuopi kärsimättömänä maata kun se joutui odottamaan.

-Allu, sanoin sille muka vihaisesti jolloin se lopetti ja katsoi minua syyllisen näköisenä. Laitoin sille suitset ja vedin oman kypäräni päähän. Talutin sen ulos ja nousin vaivalloisesti jakkaralta sen paljaaseen selkään. Ohjasin sen rantatielle, jossa kasvoi isoja koivuja, jotka reunustivat pitkää kujaa. Kujan puolessa välissä annoin Allulle ravipohkeet jolloin se siirtyi keinahtelevaan raviin. Ravasimme koko loppu kujan kunnes käänsin sen rantaan. Rannalla ei onneksi ollut muita, vaikka oli lämmin. Se ei kuitenkaan ollut mikään yleinen uimaranta, sillä se oli tarkoitettu hevosten uittoon. Allu tajusi mitä yehdään joten alkoi innostua ja temppuilla. Rauhoittelin sitä taputtamalla kaulalle ja puhumalla sille rauhoittavasti. Päästin sen veteen vasta kun se oli rauhoittunut. Se kahlasi rauhallisesti syvemmälle ja pysähtyi välillä loiskimaan vettä kaviollaan.

Olimme jo niin syvällä että jalkani hipoivat jäätävää vettä. Allu kuitenkin meni aina vain syvemmälle jolloin päätin kääntää sen. Vesi oli jäätävää! Allu lähti tarpomaan takaisin ja välissä se pysähtyi juomaan vettä. Kun viimein saavuimme rantaan Allu ravisteli itseään kuin koira ja ei ollut kaukana että olisin tippunut. Ohjasin Allun kujalle ja matka jatkui. Kun tulimme kujan keskelle annoin Allulle laukkapohkeet ja laukkasimme koko kujan. Allu nautti pitkistä laukka pätkistä. Se nosti häntänsä ylös ja korvat menivät höröön aina kun se sai irroitella maastossa. Ravasimme loppumatkan tallille jossa talutin sitä vielä hetken loppukäynneiksi. Harjasin sen ja vein takaisin ulos. Laitoin kaurat valmiiksi iltaa varten ja lähdin kotiin.

Ansku ja Allu