Ansku

Ajoin autolla tallinpihaan ja hyräilin mielessäni kesän hittibiisejä. Tallille oli tullut paljon uusia hoitajia joka oli mielestäni hyvä asia. Olin tallissa yksin ja tallityöntekijämme oli lomalla joten eikun tuumasta toimeen! Radio päälle ja karsinoiden pariin. Päätin tehdä suursiivouksen ja otin karsinoista kaikki oljet ja purut pois. Siinä oli kova homma koska joka karsinan jälkeen piti käydä tyhjäämässä kärryt. Kun viimein olin saanut kaikki karsinat tyhjiksi piti hakea uusia olkia tilalle. Vein jokaiseen karsinaan puolikkaan paalin ja leviti sen.  Lopuksi lakaisin käytävän. Hevoset saisivat olla yön ulkona kun oli luvattu hyvää säätä. Menin toimistoon ja keitin itselleni kupin kahvia. Samalla katsoin sähköpostit läpi ja mietin tulevaa leiriä johon odotin innolla osallistujia. Kun kuppi oli tyhjennnyt päätin mennä rakentamaan kentälle parit esteet.

Tein kaksi okseria, kolme pystyä ja yhden jumppasarjan. Allulla ei oltu pitkään aikaan tehty mitään joten olisi aika ottaa se lomalta. Laitoin kaikki esteet 50-60 korkuisiksi ja jumppasarjasta tein aika matalan ja laitoin laukka-askeleiden välit. Lopksi laskin välit vielä kerran ja kunm olin tyytyväinen menin hakemaan Allun. Kävelin tarhoille ja ajattelin kuinka onnekas olin. Olin perinyt suuren tilan serkkuni kanssa ja laitumet olivat todella suuret, jonka takia olimme päättäneet laittaa kaikki tammat samaan ja ruunat samaan. Ne kulkivat aina laumoina mutta antoivat silti aina kiinni. Hain Allun tarhasta ja muut pojat jäivät ihmeissään katsomaan kun niiden pomo vietiin yhtakkia pois. Aluksi Staria ja Allua ei voinut laittaa samaan tarhaan kun ne taistelivat vallasta kokoajan mutta pian ne olivat kuitenkin jo tottuneet toisiinsa. Valtataisteluista oli aiheutunut molemmille haavoja ja potkuja mutta ei onneksi mitään vakavaa. Elmokin oli sopeutunut todella nopeasti vakkei sillä vielä hoitajaa ollutkaan.

 Laitoin Allun käytävälle ja hain sakset ja jakkaran. Allu seisoi kiltisti paikoillaan ja antoi minun leikata korvatupsut ja tasoittaa harjan. Lopuksi leikkasin sen vuohiskarvat ja leikkasin häntää lyhyemmäksi. Kun olin siistimisen kannalta valmis aloin harjaamaan Allua. Harjasin sen kumisualla ja pölyharjalla jonka jälkeen hain sen varusteet. Heitin satulan selkään ja katsoin että hupa oli molemmilta puolilta suorassa. Sitten kiristin vyötä. Allu nakkasi päätään ärtymyksen merkiksi ja kuopi kaviollaan. -Allu! Huudahdin ja se lopetti kuin seinään. Satulan jälkeen laitoin suitset se onnistui paljon paremmin ja olin pian jo omaa kypärääni vaille valmis. Laitoin uuden kiiltävän mustan kypäräni päähän ja talutin Allun kentälle.  Nousin selkään ja kiristin vyön. Säädin jalustimet, sillä Omppu oli ratsastanut viimeksi Allulla ja hän oli hiukan lyhyempi kuin minä. Kävelin alkuäynnit jonka jälkeen otin ravin ja aloin tekemään kunnon verryttelyjä. Kun olin tehnyt nopeat alkuverkat siirryin esteisiin. Hyppäsin verkkahypyt pariin kertaan ja aloin tulla rataa aina vain korkeampana. Viimeisellä kerralla rata oli 145cm. Allulla epäröi mutta kun puristin pohkeet kiinni se suorastaan liisi esteiden yli. Olin todella tyytyväinen siihen joten menin maastoon loppukäynneiksi. Siinä kävelessäni suunnittelin tulevaa leiriä. Jos kukaan ei enää ilmoittautuisi pitäisin leirin 2 henkilöllä, mutta se ei haittaa, he saavat ainakin tehokkaan opetuksen. Tallin pihassa laskeuduin satulasta ja löysäsin vyötä. Allu yritti hinkata päätä minuun mutta väistin täpärästi. Komensin sitä ja vein sen talliin. Otin varusteet pois ja pesin sen. Ulkona ei satanut tai ollut kylmä joten vein sen heti ulos. Menin tallin varastoon ja otin kärryt sieltä. Iina oli kysellyt niitä joten ei siinä muuta kun pesemään niitä. Pyyhin kärryt kostealla ja vein ne tallin seinustalle. Katsoin kelloa ja se näytti jo kuutta. Lakasin tällikäytävän ja suljin tallin ovet. Hevoset olisivat yön ulkona joten niitä ei tarvinnut ottaa sisälle. Lähdin kotiin.